CLICK & COLLECT
AUTOMATED LOCKERS,
Waitrose

  • Waitrose C&C Lockers

    /imgcache/c67ca4825537900e17cc99f7feb5259adf8205c8.jpg

    Kiwi & Pom were approached by Waitrose to design an architectural structure that would shroud their Click & Collect Locker unit.

  • /imgcache/ca67dfbdda919be5dc6ad160d4d85bffb5738120.jpg

    Kiwi & Pom created a series of multi-format initial concepts, taking inspiration from the market stall to architectural landscaping, experimenting with concept, form and materiality.

  • /imgcache/5ebca1a8193504d5cb6a7f46f714b1b8a6abebc9.jpg

    The brief was to deliver a simple collection experience that could be placed in a variety of locations, such as Waitrose branches and train stations, with the ability to access orders after hours.

  • /imgcache/c24a2464cc5c9f0c29ac8ecb91a8d6744bd31ea8.jpg

    Kiwi & Pom designed new wayfinding signage and graphics for within the unit and the surrounding Click & Collect area, considering how to inform, advise and signpost customers to the service.

  • /imgcache/5435ac44e1ca27d7f104becc407551bb8d8ce46c.jpg

    Part of the brief was to look at how this concept would translate into a larger structure and provide customers with the ability to make collections without leaving their car.

  • /imgcache/94838e39c0522af7912a852f7ab0fb05bbf788a4.jpg

    Kiwi & Pom attended site visits to oversee the manufacture and maintain the design intent of their concept.

  • /imgcache/3c72966c391f67af5b0937ee6caba7b2b1ce682c.jpg

    The final solution delivers a minimal ‘pod’ design clad in hot-rolled steel, giving form and presence to the Click & Collect area. A waterjet-cut Waitrose logo provides ventilation at floor level, while customers are sheltered from the elements by a lit canopy.

Waitrose C&C Lockers

To reflect the ways their customers live and shop, Waitrose were looking to trial a grocery Click & Collect offering by introducing an automated locker system. Customers would be given the option to place an order online and have the items stored in a chilled or frozen environment until a convenient time for collection.

Kiwi & Pom were given a brief to design an architectural structure that could be placed in a variety of locations, such as Waitrose branches and train stations, that provided the ability to access orders after hours, and which customers could find easily. The structure also needed to shroud an existing locker unit.

Experimenting with concept, form and materiality, Kiwi & Pom designed a series of multi-format initial concepts, taking inspiration from a simple market stall to architectural landscaping. The final solution delivered a minimal ‘pod’ design, giving presence and form within the Click & Collect area. The structure is clad in hot-rolled steel, a material that will patina over time.

Part of the brief was to look at how this concept would translate into a larger structure that would provide customers with the ability to make collections without leaving their vehicle. Kiwi & Pom also designed wayfinding signage and graphics for within the locker unit and the surrounding Click & Collect area, considering how to inform, advise and signpost customers to the service.

Loading…Loading…